Autorius (-ė) Vacys Milius
Kudirka 20 a. –21 a. pradžios lietuvių etnologas. Puoselėjo liaudies kūrybą ir tradicines šventes, rinko medžiagą apie lietuvių liaudies papročius. Jono Basanavičiaus premija (1999). Daugiau
Kulikauskienė 20 a. antros pusės–21 a. pradžios lietuvių etnologė. Mokslinių tyrinėjimų svarbiausios kryptys – lietuvių valstiečių kultūra ir buitis, taudinių ir drabužių rekonstravimas. Daugiau
mityba lietuvių mitybą nuo seniausių laikų lėmė gamtinė aplinka, pagrindinių ir pagalbinių ūkio šakų plėtotė, prekyba, socialinė šeimos padėtis, religiniai papročiai. Išsamesnių žinių apie Lietuvos gyventojų maistą yra nuo 19 amžiaus. Daugiau
valgiai nuo seniausių laikų vienas svarbiausių lietuvių valstiečių maisto produktų buvo grūdai (rugiai, miežiai, kviečiai, avižos). Iš mėsos daugiausia valgyta kiauliena. Vasarą dažniausiai vartojo pieną, bulves, daržoves ir kiaušinius. Kiekviena etnografinė sritis turėjo mėgstamus valgius. Daugiau