bifilnas, rūgštus pieno produktas. Gaunamas surauginus pasterizuotą arba sterilizuotą karvių pieną bifidobakterijų raugu; jei reikia, pridedama priedų (cukraus, skoninių, aromatinių medžiagų). Būna natūralusis, saldusis, aromatinis, liesasis bifilinas. Yra klampios konsistencijos (dribsniai arba drebučiai), rūgštoko arba saldžiarūgščio skonio, dažniausiai pieno baltumo. Rūgštumas 75–100 °T (Ternerio laipsnių). Turi 2,9–3 % baltymų, 0,05–3,2 % riebalų, 4,1 % angliavandenių (saldžiajame ir aromatiniame bifiline jų daugiau); energinė vertė 281 kJ/100 g (liesojo bifilino – 126 kJ/100 g). Tinka dietinei ir vaikų mitybai. Lietuvoje gamintas 1995–2001.

661

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką