celofanas

celofãnas (cel(iuliozė) + gr. phanos – šviesus), hidratceliuliozinė plėvelė. Skaidrus, storis 20–50 µm, 1 m2 sveria 30–100 g. Gaunamas išspaudžiant viskozę pro plokščiaplyšę akutę į nusodinimo vonią su sieros rūgštimi, cinko sulfatu ir natrio sulfatu. Nepraleidžia drėgmės, atsparus riebalams. Savybės gerinamos padengiant plona polietileno, polivinilchlorido ar kito polimero plėvele. Šlapias celofanas silpnesnis negu sausas, sušlapęs ir po to išdžiovintas – trapus, nes vandenyje ištirpsta jame esantis plastifikatorius glicerolis. Nenuodingas. Naudojamas riebiems maisto produktams, vaisiams, konditerijos gaminiams, parfumerijos, galanterijos dirbiniams pakuoti.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką