irisai

irsai, pieniški saldainiai. Dažniausiai būna rusvos spalvos, stačiakampių pagalvėlių pavidalo, be įdaro. Energinė vertė apie 1760 kJ/100 g. Gaminami iš pieno ir jo produktų (kondensuoto pieno, pieno miltelių, grietinėlės) arba pieno pakaitalo (šios medžiagos sudaro daugiau kaip 10 % irisų masės), cukraus, krakmolo sirupo ir priedų (kavos, kakavos, riešutų, aliejingų sėklų, sojų, vaisių ir uogų, riebalų, želatininių ir kitų medžiagų). Masė verdama apie 120 °C temperatūroje, kol joje lieka iki 10 % drėgmės. Baigiant virti pridedama aromatinių ir skoninių medžiagų, ataušinama iki 40–50 °C temperatūros. Iš masės formuojami irisai, dažniausiai vyniojami į parafinuotą popierių arba foliją ir fasuojami į pakelius, dėžutes, dėžes.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką