kastinỹs, Kuršo ir Žemaitijos valstiečių valgis, suktas iš sviesto ir grietinės, su prieskoniais. Kastinys sukamas mediniu šaukštu moliniame dubenyje. Į karštame vandenyje pašildytą dubenį dėta gabalėlis sviesto, iš pradžių keli šaukštai grietinės (vėliau vis užpilant) ir sukama, kol sutirštės. Baigus sukti dedami prieskoniai: druska, kmynai, kartais malti pipirai, svogūnai. Žemaitijoje dažniausiai valgytas (atvėsintas) per pasninkus ir talkas su karštomis bulvėmis, kartais su duona. Buvo paplitęs iki 20 a. vidurio, vėliau gamintas rečiau. Nuo 21 a. pradžios gaminamas kaip tradicinis patiekalas.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką