kèdrų aliẽjus, augaliniai riebalai, gaunami iš kedro vaisių. Kedrų kvapo klampus skystis, spalva nuo šviesiai geltonos iki šviesiai rudos. Stingimo temperatūra 20 °C, tankis 929 kg/m3, lūžio rodiklis 1,4772. Tirpsta etanolyje, dietileteryje, netirpsta vandenyje. Susideda iš sočiųjų ir nesočiųjų riebalų rūgščių trigliceridų: palmitino (10–16 %), oleino (36 %), linolo (36–38 %), linoleno (18–28 %), vitaminų B1, B2, B3, E. Gaunamas šaltai spaudžiant vaisių branduolius. Naudojamas maistui, farmacijoje.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką