kepsninė

kepsnnė, grlis (pranc. griller – kepti), kepìmo krosnélė, krosnelė mėsai, žuviai, daržovėms, kepti, sumuštiniams skrudinti. Kepsninėje kepimo kamera kaitinama elektriniais kaitinimo elementais, kurie įtaisyti viršutinėje arba apatinėje jos dalyje, dujų ar malkų šiluma, modernios – infraraudonąja spinduliuote. Kepama ant grotelių arba sukamų iešmų (4 ir daugiau). Kepsninės būna kilnojamosios (statomos ant stalo) ir stacionariosios (įrengiamos viešojo maitinimo įmonėse); atvirosios (be priekinės ir užpakalinės sienelių) ir uždarosios (su priekine stiklo sienele kepimui stebėti arba su dangčiu).

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką