kiaulenà, paskerstos kiaulės nulupta oda. Nuo jos pašalinamos kaišenos – daugiausia riebalai. Kiaulena būna maža (0,3–0,7 m2 ploto), vidutinė (0,7–1,2 m2), didelė (1,2–2 m2), labai didelė (2 m2 ir didesnio ploto). Lengvos kiaulenos masė 1,5–4 kg, vidutinės – 4–7 kg, sunkios – daugiau kaip 7 kg. Kiaulena, kad nesugestų, tuojau pat konservuojama valgomąja druska. Dėl giliai į dermą įlindusių šerių šaknų ir riebalų nuogulų kiaulena yra koryta ir puri. Iš kiaulenos gaminama avalynė, pakinktų oda.

661

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką