įvairių rūšių konservai

konsèrvai (lot. conservo – išsaugau), maisto produktai, kuriuos ilgai laikant jų pavidalas, skonis, kvapas beveik nesikeičia. Šie produktai būna specialiai apdoroti (konservavimas), supakuoti į sandarią pakuotę (skardinius indelius, stiklainius, plastikines dėžutes) ir dažniausiai sterilizuoti arba pasterizuoti (panašūs termiškai neapdoroti maisto produktai vadinami prezervais). Konservai daromi iš vienos žaliavos rūšies (pieno konservai, mėsos konservai, daržovių konservai ir kitokie) arba kelių rūšių (mišrūs konservai, pvz., mėsos ir daržovių). Tinkamomis sąlygomis (žemesnėje negu 5 °C temperatūroje ir mažesniame negu 75 % santykinio drėgnio patalpoje) konservus galima laikyti kelerius metus. Konservų gedimą dažnai rodo nuo atsiradusių dujų išsipūtęs konservų indelio dangtelis arba dugnas (bombažas).

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką