pyragas perteptas grietinėlės kremu

krèmas (pranc. crème), konditerijos pusgaminis tortams, pyragaičiams, pyragams ir kitiems gaminiams puošti, pertepti. Būna emulsijos arba putų pavidalo, klampus, gerai išlaiko suteiktą formą. Daromas iš sviesto, kiaušinių, pieno, grietinėlės, grietinės, miltų, cukraus, priedų (kakavos, kavos, brendžio, likerio, vyno, sirupo), kvapiųjų, želatininių, dažomųjų ir kitų medžiagų. Dažniausiai naudojamas sviestinis (su miltiniu cukrumi ištrintas sviestas), baltymų (su cukrumi išplakti baltymai), plikytasis (kleisterizuoti miltai), grietinėlės arba grietinės kremas (iki purios masės išplakta grietinėlė arba grietinė, dažnai su cukrumi, želatininėmis medžiagomis). Kremai gali būti maišomi, pvz., plikytasis su sviestiniu.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką