apelsinų skiltelių pavidalo želė marmeladas

marmelãdas (port. marmelada < marmelo – svarainis), drebučių pavidalo cukrinės konditerijos gaminys. Vaisių ir uogų marmeladas verdamas iš obuolių, slyvų, abrikosų, serbentų, agrastų tyrės ir cukraus, želė marmeladas – iš cukraus tirpalo su drebučius sudarančia medžiaga (pektinu, krakmolo sirupu, agaru). Baigiant virti pridedama maistinių rūgščių, dažiklių, kvapiklių ir kitų skonį gerinančių medžiagų, į želė marmeladą – dar ir vaisių, uogų sulčių. Vaisių ir uogų marmeladas yra tamsios spalvos, neskaidrus; būna skystasis (tirštos konsistencijos), luitinis, standusis forminis, želė marmeladas – skaidrus, įvairių spalvų, dažnai sluoksniuotas, įvairių figūrėlių, citrinų, apelsinų skiltelių pavidalo. Gaminamas ir dietinis marmeladas – vietoj cukraus naudojamas jo pakaitalas ir pridedama kitokių priedų.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką