mėsmalė
elektrinė mėsmalė
msmalė, mėsos smulkintuvas. Mėsa smulkinama slegiant, pjaustant, trinant, plėšant. Būna buitinė (rankinė arba mažos galios elektrinė) ir pramoninė, stambaus ir smulkaus malimo. Stambaus malimo mėsmalės pjovimo mechanizmą sudaro sukamas kryžminis peilis su keturiomis arba aštuoniomis pjovimo briaunomis ir nejudamas sietelis su 2–25 mm skersmens skylutėmis; kuo daugiau pjovimo briaunų ir kuo mažesnės sietelio skylutės, tuo mėsa smulkiau sumalama. Pramoninė mėsmalė gali turėti kelis pjovimo mechanizmus. Mėsa pjovimo mechanizmui tiekiama pro piltuvinę (dažniausiai) angą ir horizontalų arba nuožulnų cilindrą su sraigtu. Smulkaus (ypač smulkiai mėsa malama virtoms dešroms) malimo mėsmalės (kuterio) pjovimo mechanizmą sudaro ant dideliu greičiu sukamo horizontalaus veleno pritvirtinti keli pjautuvo arba kapoklio pavidalo peiliai. Pjovimo mechanizmas įtaisytas virš lėtai sukamos lėkštės su mėsa. Smulkinant mėsą kuteriu įmaišomi ir priedai (padaromas dešrų faršas).