mėsos ir kaulų miltai

mėsõs ir káulų mltai, gyvūninės kilmės baltymingas pašaras. Gaminami iš nugaišusių gyvulių, maistui netinkamos skerdenos ir kai kurių subproduktų. Žaliava perdirbama garais arba verdama, džiovinama, smulkinama. Mėsos ir kaulų miltai yra pilkai rudos spalvos, specifinio kvapo. Būna 3 rūšių. Turi 30–60 % baltymų, 13–20 % riebalų ir 23–38 % pelenų. 1 kg 10 % drėgnio mėsos ir kaulų miltų turi vidutiniškai apie 12,5 MJ apykaitos energijos, 341–577 g baltymų, 143 g kalcio, 74 g fosforo, B grupės vitaminų. Maišomi su koncentruotaisiais pašarais (sudaro 5–10 % kombinuotųjų pašarų kiekio) ir duodami kiaulėms, paukščiams. Nuo 2001 Europos Sąjungos šalyse gyvūnų mitybai mėsos ir kaulų miltai nevartojami.

2499

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką