mėsõs konsèrvai, mėsa arba jos gaminiai, sudėti į sandarią pakuotę ir sterilizuoti 110–120 °C temperatūroje. Jie yra didelės energinės vertės (1000–2400 kJ/100 g), be to, mėsos konservus patogu vartoti ir laikyti. Trūkumas – sterilizuojant pasikeičia natūralios mėsos savybės: koaguliuoja arba skyla baltymai, suyra fermentai ir dauguma vitaminų. Būna natūralios mėsos, troškintos savose sultyse, mėsos produktų (kumpio, dešrų, paštetų), mėsos patiekalų be garnyro, su garnyru, su padažu ir kitokie mėsos konservai. Optimaliomis sąlygomis mėsos konservai išsilaiko 10–15 metų. Lietuvoje mėsos konservus pradėta gaminti 20 a. 4 dešimtmetyje.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką