migdõlai, valgomos migdolo sėklos. Jos valgomos šviežios arba pakepintos, jų dedama į konditerijos gaminius. Iš sėklų spaudžiamas maistinis aliejus. Migdoluose yra daug vitaminų, mineralų, maistinių skaidulų ir augalinės kilmės baltymų. Suvalgęs 30 gramų migdolų žmogus gauna 1/8 reikalingų baltymų. Vidutiniškai per metus pasaulyje užauginama 334 000 t išlukštentų migdolų. Daugiausia paprastųjų migdolų auginama Jungtinėse Amerikos Valstijose (apie 68 % pasaulinės produkcijos), Ispanijoje (apie 16 %), Italijoje (apie 4 %), Graikijoje (apie 4 %), Irane (apie 2 %), Tunise (apie 2 %), Maroke, Portugalijoje, Turkijoje (maždaug po 1 %).

migdolai

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką