migdõlų aliẽjus, augaliniai riebalai, gaunami iš paprastojo migdolo (Amygdalus communis) kaulavaisių. Bekvapis malonaus riešutų skonio geltonos spalvos skystis. Stingimo temperatūra – 10 °C, tankis 917 kg/m3, lūžio rodiklis 1,4672. Gerai tirpsta chloroforme, dietileteryje, blogai – etanolyje, netirpsta vandenyje. Susideda iš sočiųjų ir nesočiųjų riebalų rūgščių – palmitino (1,5–5,4 %), oleino (80–83,7 %), linolo (14–16 %) trigliceridų, vitaminų (A, E, B2), mikroelementų. Gaunamas šaltai spaudžiant migdolų kaulavaisių branduolius. Vienas dažniausiai kosmetikai gaminti naudojamų aliejų. Tinkamas maistui ir kaip plaukų augimo stimuliatorius.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką