pjaustytosios pastilės

pastlė (lot. pastillus – paplotėlis), akytas cukrinės vaisinės konditerijos gaminys. Gaminama taip: su cukrumi ir kiaušinių baltymais išplakta vaisių ar uogų tyrė maišoma su karštu cukraus, krakmolo (ar agaro) sirupu arba karšta karamelės mase, dedama kvapiklių, dažiklių, skoninių medžiagų ir kitų priedų ir išpilstoma į formas (lietoji pastilė, pvz., zefyras) arba šiek tiek padžiovinta pastilės masė supjaustoma gabalėliais (pjaustytoji pastilė). Pagaminta pastilė kartais pabarstoma miltiniu cukrumi arba apliejama šokoladiniu glaistu.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką