pergamentas maisto produktams

pergameñtas (vok. Pergament < gr. Pergamos; pagal Pergamo miesto pavadinimą), standus, pusiau skaidrus vyniojamasis popierius, pagamintas iš sulfatinės balintos celiuliozės. Iš pradžių apdorojamas 70 % sieros rūgštimi, paskui plaunamas, neutralizuojamas ir išdžiovinamas. Nesugeria riebalų ir vandens, nelaidus orui. Naudojamas maisto produktams pakuoti (fasuoti), dializei daryti, farmacijos gaminiams, medicininiams instrumentams nuo drėgmės apsaugoti. Kai kuriems maisto produktams, metalo gaminiams pakuoti naudojamas puspergamentis (augalinio pergamento pakaitalas), gaminamas popieriaus paviršių apdirbant klijinėmis medžiagomis.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką