razinos

raznos (vok. Rosinen < lot. racemus – vynuogė), džiovintos vynuogės. Būna su sėklomis ir be sėklų. Turi 67–72 % angliavandenių (fruktozės), 2–2,9 % mineralinių medžiagų (geležies, kalio, vario, mangano, cinko, fosforo, magnio, kalcio, seleno), 0,7–2,3 % organinių rūgščių, vitaminų (A, B1, B2, B3, B5, B6), 16–19 % drėgmės. Energinė vertė 1250 kJ/100 g. Džiovinimui tinka įvairių spalvų ir dydžio vynuogės su standžiu minkštimu, turinčios daug cukraus ir mažai rūgščių. Kai kurios vynuogės prieš džiovinimą specialiai apdorojamos. Razinos valgomos, jų dedama į konditerijos gaminius, gėrimus, kitus patiekalus. Daugiausia razinų gamina Turkija, Jungtinės Amerikos Valstijos, Iranas, Graikija, Čilė.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką