spirga, spirginia, pakepinti lašinių arba kiaulių ir žąsų taukinės gabaliukai. Vartojami beveik visoje Vidurio ir Rytų Europoje.

LIETUVOJE ruošiami ir valgomi nuo seno. Žemaitijoje spirgai vartojami košių mirkalui daryti, Aukštaitijoje jie valgomi su didžiaisiais blynais. Užnemunėje kai kur spirgintų kiaulės taukų spirgų dedama į vėdarus, Žemaitijoje į košes kartais dedama žąstaukių spirgų. Visoje Lietuvoje svogūnais, česnakais paskaninti spirgai valgomi su duona, kaip pagardas – su bulviniais vėdarais, bulvių plokštainiu, didžkukuliais, jų dedama į viralą (pavyzdžiui, bulvienę), bulvių ir kitas košes, kiaušinienę.

kiaulienos lašinių spirgai

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką