sultinys

sultinỹs, kokių nors maistinių žaliavų nuoviras. Verdamas iš mėsos, kaulų, žuvų, daržovių, grybų. Produktai dedami į šaltą vandenį, užvirinama ir atvirame puode kaitinama 95–98 °C temperatūroje 1–5 h, autoklave – 104–116 °C temperatūroje 1–2 h. Baigiant virti pasūdoma, dedama prieskoninių daržovių, prieskonių. Išviręs sultinys nuskaidrinamas (filtruojamas, centrifuguojamas, buityje – kiaušinio baltymu). Dažniausiai iš sultinio verdamos sriubos, gaminami padažai. Kaip atskiras patiekalas sultinys valgomas su skrebučiais, įdarytais pyragėliais, lietiniais.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką