sūrelis
saldieji sūreliai
sūrẽlis, maisto produktas iš šviežios varškės. Sūrelių gamybai skirta šviežia varškė apdorojama: slegiama (presuojama) iki 56–63 % drėgnio ir pertrinama (smulkinama) valcais, smulkintuvu arba koloidiniame malūne; taip paruošta varškė apie 10 min maišoma su priedais ir prieskoniais: gaminant saldžiuosius sūrelius – su cukrumi (jo 8–14 %), vanile, grietinėle, kakavos milteliais, cinamonu, razinomis, vaisių arba uogų džemu ir kita, gaminant sūriuosius sūrelius – su druska (jos apie 1,5 %), kmynais, svogūnais, česnakais, krapais ar kitomis daržovėmis ir prieskoniais. Paruošta sūrelių masė atšaldoma ir fasuojama. Saldieji sūreliai padengiami šokoladiniu, grietininiu, kreminiu, vaisiniu arba aromatiniu glaistu.
2913