šustniai, maltniai, lietuvių etninis valgis iš šutintų ir skrudintų avižų. Sietu išvalyti vėjyje (nusiausti) grūdai puode arba puskubilyje sušutinami, paskui krosnyje ant karšto pado paskrudinami, piestoje sugrūdami (nulukštenama luobelė), geldelėje vėtomi (nuniekojami), girnomis sumalami ir miltai per tankų sietą išsijojami. Į miltus įpilama vandens, įdedama druskos (kartais cukraus) ir jie rankomis suspaudžiami į gniūžtes arba daromi paplotėliai. Iki 20 a. pradžios šustinius daugiausia per adventą ir gavėnią ruošė Aukštaitijos valstiečiai, valgydavo vienus, su arbata, kartais su sriuba.

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką