tršos, mineralinės ir organinės medžiagos, kuriose yra augalams būtinų maisto medžiagų. Trąšos didina dirvožemio derlingumą, skatina augalų vystymąsi, gerina žemės ūkio produktų kokybę, dirvožemio fizines, chemines ir biologines savybes. Pagal poveikį augalams trąšos būna tiesioginio ir netiesioginio veikimo. Tiesiogiai veikiančios trąšos teikia augalams maisto medžiagų – azoto, fosforo, kalio, kitų elementų ir mikroelementų. Netiesiogiai veikiančios kalkinės trąšos ir gipsas neutralizuoja dirvožemio rūgštis arba šarmus, gerina jo struktūrą, šilumos režimą, naudingųjų mikroorganizmų veiklą, augalų mitybos sąlygas. Būna organinės trąšos ir mineralinės trąšos. Atskiras grupes sudaro organinių ir mineralinių trąšų mišiniai bei bakterinės trąšos.

2262

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką