virimas
virmas, skysčio virtimas garais visame skysčio tūryje. Keliant temperatūrą skysčio viduje susidarę sočiųjų garų burbulai kyla, pasiekia skysčio paviršių, sprogsta ir susilieja su garais virš skysčio. Skystis verda tokiame temperatūros intervale, kuriame yra pusiausvyra tarp skysčio ir garų (t. y. tarp trigubojo ir kritinio taško). Temperatūra, kurioje sočiųjų garų slėgis virš skysčio plokščiojo paviršiaus lygus išoriniam slėgiui, vadinama virimo temperatūra TV, ji priklauso nuo skysčio cheminės kilmės ir išorinio slėgio. Didėjant išoriniam slėgiui TV t. p. didėja. Virimui palaikyti skystį būtina kaitinti. Virimu naudojamasi įvairiuose technologiniuose procesuose, pvz., vandens garams garo katiluose gaminti, vandeniui išgarinti, chemijos, maisto pramonėje, mažaslėgiu virimu (jis vyksta žemesnėje temperatūroje) grindžiamas šaldymo įrenginių, burbulinių kamerų veikimas.