viryklė
dujinės viryklės viršus
elektrinės viryklės stiklokeraminė kaitlentė
virỹklė, šiluminis virtuvės įrenginys maistui gaminti. Viryklė būna kietojo kuro, dujinė ir elektrinė. Kietojo kuro viryklės korpusas mūrinis, rečiau metalinis. Kaitinamasis paviršius dažniausiai ketinis. Lėtai įkaista, įkaitusią sunku reguliuoti, teršia aplinką. Ekonomiškai stipriose šalyse beveik nenaudojama. Dujinė viryklė ekonomiška, kaitinamasis indas greitai įkaista. Trūkumai – dujų degimo produktai patenka į patalpą, dujos su oru sudaro sprogius mišinius. Elektrinė viryklė (su stiklokeramine kaitlente arba atskiromis kaitvietėmis) patogi naudoti, saugesnė, neteršia aplinkos, bet lėčiau už dujinę viryklę įkaista, elektros energija palyginti brangi. Viešojo maitinimo įmonėse dažniausiai naudojamos elektrinės viryklės, gyvenamų namų – elektrinės ir dujinės.