žuv konsèrvai, produktai, paruošti konservuojant bet kurios šeimos žuvų tinkamos maistui žuvienos. Konservuojama žuviena sudedama į hermetiškai uždaromus indelius, kurie apdorojami termiškai (sterilizuojami). Žuvų konservai gaminami iš natūralios žaliavos ir iš žuvų pusgaminių. Natūralūs žuvų savo sultyse konservai gaminami iš šviežių žuvų. Jos išdorojamos, pjaustomos gabalais, dedamos į dėžutes, pasūdomos, kartais dedama prieskonių, uždaromos ir sterilizuojamos. Iš silkių, sykų, ungurių gaminami konservai drebučiuose, iš eršketinių žuvų – konservai sultinyje. Stauridės, skumbrės, sardinės, menkių kepenys blanširuojamos ir užpilama šiek tiek aliejaus. Konservai aliejuje gaminami iš blanširuotų, keptų arba rūkytų žuvų. Rūkytų žuvų konservai iš smulkių strimėlių, kilkių vadinami šprotais. Paštetai gaminami iš atšaldytų arba sušaldytų žuvų kepenų, ikrų arba pienių.

2913

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką