žuv mltai, gyvūniniai pašarai, baltyminių pašarų rūšis; kombinuotųjų pašarų svarbi sudedamoji dalis. Gaminami iš menkaverčių žuvų ir jų perdirbimo atliekų: jos džiovinamos ir malamos. Žuvų miltų maistingumas priklauso nuo žaliavos ir gamybos būdo. Pagrindinė žuvų miltų maistinė medžiaga – baltymai. Pagal baltymingumą žuvų miltai skirstomi į tris kategorijas: turinčius 60–65 %, 65–70 % ir 70–75 % baltymų, kuriuose daug vertingų aminorūgščių lizino, metionino, cistino, treonino, triptofano. Žuvų miltuose būna apie 16–24 % pelenų, apie 10 % riebalų, kurių didelę dalį sudaro polinesočiosios riebalų rūgštys. Per didelis jų kiekis neigiamai veikia gyvūninių produktų kokybę, todėl žuvų taukų kiekis neviršija 6 g/kg kombinuotojo pašaro penimoms kiaulėms, 15 g/kg vištoms ir 12 g/kg viščiukams broileriams. Žuvų miltai turi kalcio, fosforo, jodo ir seleno, A, D ir B grupės vitaminų.

2499

Papildoma informacija
Turinys
Bendra informacija
Straipsnio informacija
Autorius (-iai)
Redaktorius (-iai)
Publikuota
Redaguota
Siūlykite savo nuotrauką