Ūkis

A
B
C
Č
D
E
F
G
H
Y
I
Į
J
K
L
M
N
O
Ö
P
Q
R
S
Š
T
U
Ū
V
W
Z
Ž
vidutinis
verslas
privatus verslas, kurio subjektai yra įmonės, užimančios tarpinę padėtį tarp smulkiojo ir stambiojo verslo. Vidutiniam verslui dažniausiai (ir Lietuvoje) priskiriamos privačios įmonės, turinčios 50–249 darbuotojus. Daugiau
vienaprekė
specializacija
vienapusiška ūkio plėtra, kai šalies ekonomikos struktūroje vyrauja vieno ar kelių gaminių (dažniausiai žaliavų ar žemės ūkio produktų) gamyba eksportui. Daugiau
vienetinė
gamyba
produkcijos gaminimas labai mažais kiekiais (1 ar keli vienetai). Daugiau
Vienos
mėlynieji
mėsinių kailinių triušių veislė. Išvesti Austrijoje. Daugiau
viešasis
maitinimas
ūkio šaka, kurios įmonės gamina ir parduoda paruoštą maistą (kulinarijos ir konditerijos produkciją), pateikia jį vartotojams ir juos aptarnauja. Daugiau
viešasis maitinimas
Lietuvoje
Lietuvoje viešojo maitinimo užuomazgų atsirado kartu su miestais. 21 a., be restoranų ir kavinių, veikia įvairūs barai, picerijos, greitojo maisto įmonės, boulingai, biliardinės, pramogų kompleksai ir kitos įmonės, teikiančios viešojo maitinimo paslaugas. Daugiau
viešasis
pardavimas
prekių, vertybinių popierių, nekilnojamojo turto, meno kūrinių ir kitų vertybių pardavimas aukcione. Daugiau
viešasis
pirkimas
prekių, paslaugų ar darbų pirkimas, kurį rinkos ekonomikos šalyse vykdo valstybės ir savivaldybių valdymo institucijos, įstaigos ir organizacijos bei kiti subjektai viešiesiems interesams tenkinti. Daugiau